text-decoration: none;

Träning & tårta.

Idag kördde jag mitt första ordentliga träningspass på Fitness 24/7. Riktigt nice säger jag ju bara. Jag kommer nog ha fett med träningsvärk i morgon, men det är det helt klart värt.
och i morgon kväll ska jag på det igen, tur att hjärtat mitt peppar mig lite så att jag kommer igång på riktigt.

Men på tal om annat så bakade jag nyss en tårta till morgondagens stallmöte & detta för att kompensera alla ggr jag trillat av UTAN att baka en tårta, så jag tyckte det var dags nu samt att jag var sjukt sugen på att göra en tårta.

Jag använde mig av färdiggjorda tårtbottnat md choklad istället för vanlig socker kaka =)
Sedan så hade jag vitt överdrag istället för grönt eller rosa.
Sedan använde jag blå dekorations gel till det =)
Jag har gjort rosorna själv *stolt*

Se bilden =D
min stallmötes tårta =)

XoXo
EmmaMarvin

Underbara värld.

Ja idag är en sådan undebar dag då allting bara  är just underbart.
Igentligen har ingenting speciellt hänt, men allting går rätt.
Bara det är ju helt fantastiskt.

Dagen började med att jag & hjärtat åkte till stallet & snackde med Emma, sen så red vi en runda.
Vi håller fortfarande på att utforska alla nya ridvägar som finns på detta stället. Helt underbara vägar & fin natur. ME LOVE!
Iaf så Lukas var så sjukligt mysig idag han ville bara mysa hela tiden, min fina pojke. <3
när vi hade ridit så mockade vi klart i stallet och sedan körde vi hem.

Hemma så åt vi lite lunch & just i detta ögonblicket sitter jag med min laptop i mitt knä i bilen på väg ner till Bertils moster som bor en bit ner i skåne. Vi ska hämta hans nya dubbdäck samt äta middag, det är fin fint detta:
Ska väl mysa en del med deras vovvar också =)

Nej nu sak jag sova ;D

XoXo
EmmaMarvin

Mysigaste Lukas.Mysigaste Lukas.
Mysigaste Lukas.

Grattis till mig =)

Idag gic det undan i stallet. Hästarna kom ut snabbt & lätt & allt detta tack vare att snälla P ger dem frukost var dag =) 
Sen så bråkade Ester med Athena vid vatten baljan i hagen, hon skulle ha just det vattnet som Athena hade i munnen . Knäppa hästar. Man kan inget annat än att älska dem =)

Lukas blir bara lugnare & lugnare för var dag som går, nu jobbar jag sena dagar ons, torsz & fre så han får vila men lördag, söndag, måndag & tisdag ska det ridas =) För då har jag KORTA dagar =) Ska bli skönt att kunna rida hur som & när som igen =)

Men men idag ska jobba 3-4 timmar ungefär:

För er som missat det, jag gick in i en provanställning den 18:e det är 50% tjänst men det är absolut bättre än inget. Detta innebär fast månadslön samt betald semester, snacka om att jag är lycklig =D

Nej nu ska jag byta kläder & JOBBA =D

Önskade bilder.

Igår fick jag förfrågan om att lägga in lite bilder på det nya stället som hästarna kommit till. sagt & gjort, idag tog jag en massa bilder på det nya stallet =) Dock bara innifrån, men det får duga iaf så länge.

Förutom bilderna som kommer längre ner så var vi ute på vår första ridtur på det nya ställtet. Från att var van vid stora vägar & tågtrafik så är man nu med fina gräslängder på 5km runt gårdsägarens stycken som han lämnar kvar när han harvat för att vi ska kunna rida där.
Samt att det är små vägar med lite trafik samt en del grusvägar. Trivs riktigt bar där =)

Lukas var iaf över mina förväntningar. Jag trodde han skulle vara galen (efetrsom han nästan bockade iväg bara av att jag satte foten i stigbygeln) Men nej när jag var upp så gick han riktigt lungt & fint, frustade & slappnade av riktigt fort. Jag tror han också trivs här =)

Men iaf vi skrittade 30 min ungefär då jag aansåg att det var lagom första rundan, man får ju låta hästarna smällta alla intryck i lugn & ro. Så hade jag velat ha det iaf.

Nu kommer bilderna =)

Bilder från nya stallet.Här är främre delen av stallet, där är 4 boxar och i dem står Y´s hästar =)
I stallgången ser ni Tjejen som blir borstad inför ute ritten =) 

Bilder från nya stallet.Här ser ni den bakre delen av stallet, där är som ni se den delen som Lukas står i. Mitt emot honom har vi en förvarings box till foder & redskap. Den som är bredvid hyrs av ngn tjej som hon har saker i =) 

Bilder från nya stallet.Här har vi förvaringsboxen som är mitt emot den som Lukas står i. Haha ja våra hästar får mycket morötter =)


Bilder från nya stallet.Här är vår uppvärmda sadel kammare med lås & allt på, väldigt skönt må jag säga.


Ja nu har ni fått se bilder på det nya stallet =)
Sen i det stora stallet på gården finns ett rum där vi kan hänga täcken på tork samt spolrum med varmvatten =) Det är riktigt skönt att ha måste jag ju säga =)

Nej nu kallar pappa att det är mat.

XoXo
EmmaMarvin

Uppdatering om hästflytt osv.

Ja som rubriken lyder; Hästarna är flyttade.
Ja det är säkert många nu som undrar varför.
Jag ska försöka göra en så god förklaring som mörligt =)


Den gården jag stod på fram till i fredags heter Väla gård & hon som har gården (kallar henne Y i inlägget) hon arranderar den bara av skanska. Så i sommras började skanska bygga kontor på gården. Vilket innebär MYCKET stora förändringar för oss som har häst där vilket är bara jag & Y =) Men jagg trivs att stå tillsammans med Y för 
jag vet att jag alltid får den hjälp jag behöver jmed Lukas. 

Så dit hon flyttar sin hästar, dit flyttar jag också Lukas.

Vi har letat sedan tidigt i höstas efter nytt stall till våra hästar men hittade inget som legat tillräckligt nära osv, men nu hittade vi annons på blocket om ett ställe som hyrde ut boxar, vi slog till & i fredags flyttades hästarna.
Jag kunde inte vara med då jag jobbade hela dagen, men Pappa, Bertil, Y, L, M hjälpes åt allihopa. 
Först flyttade dem Tjejen då hon utan att tveka klarar att stå själv i boxen till nästa last med hästar skulle komma. (haha ja vi hyr ett eget stall påd enna gården med 6 boxar):
Efter henne lastades Lukas och Ester ut. Lukas som i vanliga fall är enormt svålastad, gick in i transporten på mindre än 10 minuter. Jag tror det var för att mina nerver inte var med. (detta är moment som jag & lukas ska träna bort nu i lugn & ro tillsammans).
Sen efter det skulle Julia & Athena lastas iväg.
allting gick bra med Både Julia & Athena fram till dem var 1 km från nya stället. Då gick Julia över bommen fram med bägge frambenen & det blev genast en akut situvation.
Pappa & Bertil höll upp hästen så hon inte skulle kvävas, pappa kom på att han hade verktyg i bilen som han hämtade & kunde sedan bända loss hela bommen. 
Julia klarade sig med bara lite små sår på ben & något i ansiktet. 
En situvation som kunde slutat med en helt annan utgång slutade lyckligt & väl.

Hästarna har nu stått i sina nya boxar sedan i fredags & finner sig mycket bra på nya stället. 
Det är skönt att slippa bygget på väla gård & nu kan vi rida utan maskiner & annat skit.
Nu kommer vi få det bra.
Y letar givetvis efter en EGEN gård där vi ska kunna ha hästarna. Men så länge är detta enormt fint & bra.
Kommer trivas riktigt bra.


Nu kommer en Liten bildbomb på Lukas i sin nya hage <3
Lukas på nya stället =)

Lukas & jag på väg ut till nya hagen.

Lukas på nya stället =) Lukas på nya stället =)
Lukas Busar direkt efter släppet.


Lukas på nya stället =) Lukas på nya stället =)
Så kul att busa i en ny hage =) 



Lukas på nya stället =) Lukas på nya stället =)
Lukas Älskar snö & måste alltid kasta sig ner för att rulla sig i snön =)



Lukas på nya stället =)
Finns det något mysigare än att se sin häst trivas såhär på ett nytt ställe? <3



Lukas på nya stället =) Lukas på nya stället =) Lukas på nya stället =)
Nu var det färdig rullat <3

Lukas på nya stället =) Lukas på nya stället =)
Lukas var lite stirrig när jag tog in honom själv för borstning. Men han ger med sig mer & mer.

OBS!!
Bilderna är från igår, idag var han MYCKET lugnare.

FRÅGESTUND!

För första gången nu ska jag faktiskt arrangera en liten frågestund.
Fråga vad du vill och svaren kommer publiceras imorgon kväll eller på söndag.
Ja när svaren är publicerade så är även frågestunden över =)


Hoppas på att få många intressanta frågor <3



1/10



Hatar bloggen på mobilen =(

Är det bara jag som har problem med att blogg via mobilen?
Så fort jag ska klicka på ikonen för att skapa ett nytt inlägg så stänger appen ner sig därav min dåliga uppdatering den sista tiden.
Sen så är det mycket som händer nu både i stallet & utanför stallet m å jag ju säga. från och med igår gick jag in på min 6 månaders provanställning WOOOHOOO, detta innebär FAST LÖÖÖN! Dock är tjänsten bara 50% än så länge, till våren hoppas chefen på att få upp mig till 75% så det år framåt.
Sen i helgen så ska vi flytta hästarna till det nya stället dem ska stå på. Ska bli kul & detta innebär bättre möjligheter för att börja träna med Lukas på riktigt, snacka om skönt det ska bli. Jag orkar inte rabbla upp anledningar till varför alla hästarna ska flyttas, dem som känner mig & så vet varför =) Men nej Lukas ska INTE säljas, så vet ni det. Jag kommer aldrig någonsin göra mig av med honom, det är han & jag tills den dagen han ska galoppera på dem evigt gröna ängarna =D
Men i alla fall, blogg design?! ja tack!! XoXo

Nu händer det saker.

Jeej, jag har fått ledigt från jobb den 23-25 februari. jag har fått GRATIS biljetter till Thomas Ledin, med mat & hela rubbet =) Givetvis ska jag & hjärtat mitt åka upp då han också har bjudit mig på GBG HORSE SHOW hela fredagen. Sovplats fick jag ordna, men det är det helt klart värt samt att hästvakt är ordnat med =) Detta ska bli så sjukt kul kan jag ju lova, nu är min kamera mycket bättre än förra året med blixt & nytt objektiv så det ska nog kunna bli fina bilder detta året. Sen har jag kommit en bit på vägen i sparandet till London, jag vill dit i vår/sommar. Annars blir jag sjukligt ledsen, men det är ju så det får vara =) Aja nu ska jag rummet städas klart, det har jag hållit på med nu i 3 dagar =P Hjärtat skickade jag till Ikea för att handla lite förvaring <3 XoXo

RSS 2.0